Během jara jsme vám doručili rekordních 28106 sazenic a vyřídili jen 17 reklamací. Děkujeme 🤝

Zahradní židle – komfort na čerstvém vzduchu

Odpočinek na zahradě je jedním z nejlepších způsobů, jak trávit volný čas a nabít se pozitivní energií. Určitě na to má velký vliv celkové uspořádání zahrady, včetně pohodlného zahradního nábytku. Na zahradách se většinou soustředíme na odpočinkové soupravy nebo stůl a zahradní židle, avšak zahradní židle jsou neodmyslitelným prvkem aranžmá venkovního prostoru. Proto využijte našich tipů při výběru nábytku, aby byly pohodlné, krásné a měly dlouhou životnost.

Zahradní židle – na co si dát pozor?

Při výběru zahradních židlí existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit pohodlí a estetiku vašeho venkovního prostoru. Při výběru venkovní židle si především všímejte materiálu a odolnosti, a také prostoru, který máte k dispozici. Důležitými aspekty při výběru židlí je také pohodlí, styl a doplňkové prvky jako polštáře nebo potahy.

Zahradní židle – jaký materiál vybrat?

Při výběru zahradních židlí je vhodné zvolit pevné materiály, které budou odolné vůči proměnlivým povětrnostním podmínkám. Níže je několik oblíbených materiálů, z nichž se zahradní nábytek vyrábí:

  • Kovové, hliníkové a ocelové židle jsou odolné vůči povětrnostním podmínkám. Hliník je lehký a nerezaví, zatímco ocel je pevnější, ale vyžaduje ochranu proti korozi.
  • Plastové zahradní židle jsou lehké, snadno přemístitelné a lze je umístit na různá místa v zahradě. Plast je snadno omyvatelný a odolný vůči povětrnostním podmínkám.
  • Dřevěné zahradní židle, jako jsou židle z dubu, teaku nebo akácie, se vyznačují elegancí a odolností. Tyto židle však vyžadují pravidelnou údržbu, aby si udržely svůj vzhled.
  • Ratanové zahradní židle jsou lehké, pružné a dodávají zahradě přirozený šarm, avšak jsou citlivé na proměnlivé povětrnostní podmínky a vyžadují dodatečnou ochranu. Syntetický ratan má výrazně vyšší odolnost vůči povětrnostním vlivům, je snadno čistitelný a nevyžaduje dodatečnou údržbu.

zahrandi-houpacka-tori

Zahradní houpačka Tori (zdroj: https://www.ezidle.cz/zahradni-houpacka-tori/7980/p)

Na co ještě pamatovat při výběru zahradních židlí?

Židle, na kterých budete trávit čas na čerstvém vzduchu, by měly být pohodlné, proto nezapomeňte na měkký sedák v podobě doplňkového polštáře, což je dobrá volba zejména v případě, že máte zastřešenou terasu. Materiál na zahradní židle musí být odolný, tedy takový, který nevybledne vlivem slunce a v případě znečištění jej bude možné snadno vyčistit. Pokud nemáte zastřešenou terasu a vyberete nábytek, který je třeba chránit před povětrnostními podmínkami, řešením budou potahy, které zajistí bezpečnost nábytku citlivého na proměnlivé povětrnostní podmínky. Všímejte si také podkladu, na kterém budou židle stát, protože dřevěný a pletený nábytek nesnese stání přímo na trávníku. Těžké židle je nejlepší umístit tak, aby je nebylo třeba přemisťovat, zatímco lehké skládací židle jsou skvělou volbou pro ty, kteří potřebují mobilní nábytek. Široká nabídka zahradního nábytku je k dispozici v obchodě eZidle.cz, kde vám také poradí jak vybrat zahradní židli.

Všímejte si také recenzí a názorů

Výběr vhodných zahradních židlí závisí na mnoha faktorech, jako jsou estetické preference, rozpočet nebo místní povětrnostní podmínky. Před konečným rozhodnutím se podívejte na recenze ostatních kupujících. Zkušenosti ostatních mohou poskytnout cenné informace o trvanlivosti, pohodlí a celkové spokojenosti s produktem. Bez ohledu na to, zda se řídíme praktičností, designem nebo trvanlivostí, na trhu jsou dostupné levné a pevné zahradní židle i ty dražší, obě možnosti jsou schopny splnit očekávání každého milovníka relaxace na čerstvém vzduchu. Správně vybrané zahradní židle budou klíčovým prvkem aranžmá venkovního prostoru, vytvářející příjemné místo k odpočinku a rodinným setkáním.